25-11-07

KUIEREN AAN DE HOGE MOUW IN DE KEMPEN

De Hoge Mouw is een 35 meter hoge landduin die midden in de Kempense Heuvelrug, de ruggengraat van de Kempen, ligt. Zandduinen en naaldbomen bepalen het landschap van het bijna 100 hectare grote domein. Kronkelende boomwortels steken boven de grond uit als mangroves en zorgen voor wonderlijke plaatjes, maar ook voor perfecte speeltuigen voor kinderen. Die houden ervan om te ravotten in de zandduinen en –kuilen en tussen de statige dennen van het speelbos. 

Drie wandelpaden doorkruisen al dalend en stijgend de Hoge Mouw. Onderweg vind je meer dan genoeg rustbanken, picknickplaatsen of schaduwrijke hoekjes. Daar kun je de rust in je longen ademen en je ogen en oren de kost geven aan de typische fauna en flora.

Sporters vinden in dit gebied ook hun gading. Het mountainbike-pad Herentals-Kasterlee snijdt ook de Hoge Mouw aan zodat fietsers en joggers er tot het uiterste kunnen gaan tijdens de vele beklimmingen en afdalingen. Sinds kort loopt er ook een ruiterpad doorheen het domein.

HOGE MOUW

07:17 Gepost door Marcel |  Facebook

Commentaren

dag kempenaar... en geniet van dit wandelweer
met koude voeten maar een warm hart
groetjes
jo.

Gepost door: joz. | 25-11-07

De Kempen ? Een nog niet zo goed bekend of gekend gebied, maar wel wondermooi om te wandelen en te fietsen. Moois foto's.

Gepost door: staf | 25-11-07

Geniet van je zondag. En ook van je mountainbike rit vandaag! Zal weer deugd doen, dan is een douche en een lekker drankje achteraf opeens zoveel meer waard.
Vriendelijke groeten.

Gepost door: Chris en Omer | 25-11-07

De commentaren zijn gesloten.