10-01-08

Over Frank Vandenbroucke op CANVAS

sarah+vdb
Beste Wielerfanaat,

 


BelgaSport is een sportdocumentairereeks op Canvas, het sport & cultuurnet van de VRT.

Op maandag 21-01-2008 om 22u10 toont Belgasport het verhaal van Frank Vandenbroucke tijdens zijn succesvolle Vuelta van 1999.

In 1999 pakt Frank Vandenbroucke voor het eerst zélf zijn koffers als hij naar de Ronde van Spanje vertrekt. Daar is een reden voor: Vandenbroucke heeft even daarvoor zijn verloofde Clothilde Menu op de hoogte gebracht dat hun trouwfeest niet doorgaat. In Spanje komt Vandenbroucke aan met een handvol shirts en koersbroeken, zo goed is hij gewend voor zichzelf te zorgen. Maar de ontredderde en onbeholpen renner verdwijnt op slag als hij voorbij de eindstreep van de vijfde rit het Italiaanse koffiemeisje Sarah Pinacci ontwaart. In zijn woorden: 'Un ange au bord de la route.' Het is liefde op het eerste gezicht, tenminste: wat VDB betreft. Twee weken lang zal hij zich uitsloven om zijn prachtig nieuw lief te veroveren, wat hem uiteindelijk ook lukt. Aan het eind van de Ronde van Spanje is Vandenbroucke misschien wel de gelukkigste mens ter wereld, en zeker de beste renner. Liefde is de beste doping - maar blijft zelden duren.

 

'Belga Sport' keert met Frank Vandenborucke terug naar Avila. In de scherpe klim over bultige kasseien naar de middeleeuwse stad plaatste hij zijn laatste splijtende demarrage. Daarna won hij niks meer, integendeel, het ging van kwaad naar erger. Hoe is het zo ver gekomen met het wonderkind van het internationale peloton? Vandenbroucke geeft vanuit  Spanje een begin van een antwoord: in de triomf zaten al de kiemen van het verval.

 

Behalve Vandenbroucke spreken ook Michele Bartoli, Massimiliano Lelli, Nico Mattan, Alain Deloeil, José De Cauwer, Bernard Sainz, Lieven Maesschalck, Freddy Viaene en Françoise Deneckere.

Een liefdesverhaal vanuit de buik van het peloton.

 

Frank Vandenbroucke, 'Gevallen voor Sarah', Canvas, maandag 21 januari, 22.10 uur

 

Een documentaire van Guillaume Graux, Steven Van de Perre en Jan Antonissen

 

 

 

 

08:45 Gepost door Marcel |  Facebook

Commentaren

Fijn weekend! Dag Marcel, hopelijk was het leuk tijdens de opnames van de laatste show, we hebben gekeken en onze Sven deed dat goed hé, zoals altijd.

Gepost door: Chris en Omer | 11-01-08

Blijkbaar ben je een echte wielerfanaat, mooie foto's van al dat sportiefgeweld; groetjes

Gepost door: emily | 12-01-08

De commentaren zijn gesloten.