23-01-08

VELLOFOLLIES IN KORTRIJK

VELLO FOLIES KORTRIJK

Afgelopen zaterdag zijn we met een paar fietsvrienden naar Kortrijk geweest met de Expo als doel. Voor een fiestfanaat was dit een prachtige ervaring. Van spinnngbike tot nieuwe fietsen, fietstrial en MBX-koersen. Werkelijk de moeite waard, tot zelfs Jean-Marie Pfaff was er aanwezig.AA APGINA

 AA APGINA.jpg 1


AA APGINA.jpg 1.jpg 1


AA APGINA.jpg 1.jpg 2


AA APGINA.jpg 1.jpg 3

02:34 Gepost door Marcel |  Facebook

13-01-08

Sympathieke medebloggers ontdekt in een wielermagazine

Fred Rompelberg_800x493

Toen ik dit weekend mjn wielermagazine van de Vlaamse Wielrijder & Biker aan het inkijken was ontdekte ik 2 sympathieke en sportieve medebloggers Chris en Omer van http://teamblue2.skynetblogs.be op een van de foto's als medewerker van Fred Rompelberg (geel icoontje) in het Spaanse Mallorca. Als dit geen ontdekking was. Regelmatig posten zij berichtjes van dit fietseiland op hun blog. Hopelijk krijgen we dit jaar opnieuw zulke mooie reportages. Doen Chris!!!!

Proficiat en prettig fietsjaar Chris en Omer!

Marcel

10:17 Gepost door Marcel |  Facebook

10-01-08

Over Frank Vandenbroucke op CANVAS

sarah+vdb
Beste Wielerfanaat,

 


BelgaSport is een sportdocumentairereeks op Canvas, het sport & cultuurnet van de VRT.

Op maandag 21-01-2008 om 22u10 toont Belgasport het verhaal van Frank Vandenbroucke tijdens zijn succesvolle Vuelta van 1999.

In 1999 pakt Frank Vandenbroucke voor het eerst zélf zijn koffers als hij naar de Ronde van Spanje vertrekt. Daar is een reden voor: Vandenbroucke heeft even daarvoor zijn verloofde Clothilde Menu op de hoogte gebracht dat hun trouwfeest niet doorgaat. In Spanje komt Vandenbroucke aan met een handvol shirts en koersbroeken, zo goed is hij gewend voor zichzelf te zorgen. Maar de ontredderde en onbeholpen renner verdwijnt op slag als hij voorbij de eindstreep van de vijfde rit het Italiaanse koffiemeisje Sarah Pinacci ontwaart. In zijn woorden: 'Un ange au bord de la route.' Het is liefde op het eerste gezicht, tenminste: wat VDB betreft. Twee weken lang zal hij zich uitsloven om zijn prachtig nieuw lief te veroveren, wat hem uiteindelijk ook lukt. Aan het eind van de Ronde van Spanje is Vandenbroucke misschien wel de gelukkigste mens ter wereld, en zeker de beste renner. Liefde is de beste doping - maar blijft zelden duren.

 

'Belga Sport' keert met Frank Vandenborucke terug naar Avila. In de scherpe klim over bultige kasseien naar de middeleeuwse stad plaatste hij zijn laatste splijtende demarrage. Daarna won hij niks meer, integendeel, het ging van kwaad naar erger. Hoe is het zo ver gekomen met het wonderkind van het internationale peloton? Vandenbroucke geeft vanuit  Spanje een begin van een antwoord: in de triomf zaten al de kiemen van het verval.

 

Behalve Vandenbroucke spreken ook Michele Bartoli, Massimiliano Lelli, Nico Mattan, Alain Deloeil, José De Cauwer, Bernard Sainz, Lieven Maesschalck, Freddy Viaene en Françoise Deneckere.

Een liefdesverhaal vanuit de buik van het peloton.

 

Frank Vandenbroucke, 'Gevallen voor Sarah', Canvas, maandag 21 januari, 22.10 uur

 

Een documentaire van Guillaume Graux, Steven Van de Perre en Jan Antonissen

 

 

 

 

08:45 Gepost door Marcel |  Facebook

07-01-08

De 4 helden van Hofstade!

AAA PAGINA
Deze mannen hielden gisteren meer dan 1 miljoen kijkers en supporters gedurende 1 uur in de ban. Proficiat voor het spannende en zeer sportieve vertoon. Een schril contrast als men kijkt naar het Belgische voetbal waar men gedurende anderhalf uur miljonairs aan het werk ziet en weinig of niets sportiefs meemaakt behalve een schop van hier en wat gebleit aan de andere kant! Deze rijkbetaalde sporters kunnen een voorbeeld nemen aan onze cyclocrossers. Ze houden Belgie tenminste op de wereldkaart !!!

10:09 Gepost door Marcel |  Facebook

04-01-08

Hofstade is klaar voor BK Cyclocross aanstaande zondag


AAA
Gisterennamiddag was ik naar het Blosodomein in Hofstade afgezakt om de laatste trainingen bij te wonen van de renners. Buiten Erwin Vervecken en Sven Van Thornout zag ik weinig toprenners. Nys en Co hadden hun kat gestuurd of lagen ziek in hun bed.

Wat mij opviel was dat de organisatoren niets aan het toeval hebben overgelaten en hun organisatie piccobello o.k. is om zondag de wielerliefhebbers te laten genieten van een schitterend kampioenschap in de beste omstandigheden.

Ook Erwin Vevecken maakte er een anderhalf uur doorgedreven oefenstonde van op hoop van zegen, mijn hoed af wat deze man er 36-jarige leeftijd nog voor over heeft om zich te komen afbeulen in de regen en ijsvlokken. Als kenner durf ik beweren dat dit geen lachertje was de manier waarop hij in sneltempo zijn rondjes afmaaldde. De jeugd kan er een voorbeeld aan nemen want geen van de aanwezige jongeren kon zijn tempo volgen, zijn fiets kreunde onder het geweld. (zie  eigen foto)

DSC03697_800x533_800x533

ERWIN VERVECKEN_800x533
DSC03685_800x533

13:26 Gepost door Marcel |  Facebook

01-01-08

AVONDCROSS IN DIEGEM

SVEN NYS PODIUM_800x533

Nys straalt in het donker van Diegem
Sven Nys amuseert zich - als één van de weinigen - op de avondcross in Diegem

Sven Nys behaalde gisteren zijn zeventiende zege van het seizoen en stelde zijn eindzege in de Superprestige zo goed als veilig. Maar dat was in Diegem eigenlijk bijzaak. Hét gespreksonderwerp van de avond, was de tocht door het donker.'Weet je waar ik tijd voor heb? Om mijn vest aan te doen. In het donker kan je niet crossen, voilà. Dat is al wat ik erop te zeggen heb.' Niels Albert was razend toen hij even na zes uur de streep overschreed. Geen tv-interviews, geen tijd om nog even rond te drentelen tussen de journalisten.

De kroonprins van het Belgische veldrijden kon de idyllische verlichting op de avondcross van Diegem duidelijk niet appreciëren. Hij werd daarin bijgetreden door enkele collega's. 'We waren net clowns in een circus', vond Sven Vanthourenhout. En Rob Peeters vroeg zich af wat er het belangrijkste was: 'de gezondheid van de renners of de belangen van de sponsors?' Nochtans hadden ze bij VT4 kosten nog moeite gespaard om elk hoekje van het razendsnelle parcours te belichten. 46 masten en zes lichtballons, goed voor een prijskaartje van om en bij de 30.000 euro.

Volgens Chris Mannaerts, de Chef Sport van VT4, genoeg om het 'ongeveer zo licht te maken als overdag.'

Warme koffiekoeken

'Dat was het nu ook weer niet', zei Sven Nys. 'Maar al bij al vond ik het goed georganiseerd. Toen ik aan de start stond, dacht ik bij mezelf: dit kan niet anders dan een succes worden. Stel je voor: je komt thuis van een wandeling op zondagmiddag, je ploft in de zetel met een paar warme koffiekoeken en het is nog eens cross op tv. Zalig toch. Okee, enkele hoeken van het parcours waren niet goed verlicht, en soms scheen het licht in je ogen. Maar dat pak je erbij. Ik denk dat ze bij VT4 een goede zet gedaan hebben, al kan dit natuurlijk niet elk weekend.'

En daarmee gaf de paus van de cross zijn zegen. Nys had zich trouwens gisteren aan iets anders gestoord. Halfkoers kreeg hij een stevige tik op zijn helm van een supporter, en daarna werd hij op diezelfde plaats nog twee keer aan de arm getrokken. 'Blijkbaar komt het boefjeskarakter van de mensen boven als het donker wordt. Jammer dat zoiets moet gebeuren; van de vijftienduizend toeschouwers zijn er tien à twintig die per se moeilijk moeten doen.' Erwin Vervecken weet het agressieve gedrag van sommige toeschouwers dan weer aan de periode van het jaar. 'Het voetbal ligt stil, en dan komen de supporters daarvan naar de cross kijken. Sommigen komen blijkbaar niet voor de sport, maar om boel te maken en bier te drinken.'

Snelle Simu

Oh ja, in Diegem was er gisteren ook nog een wedstrijd. Een vrij saaie cross overigens, waarin Nys al na veertig minuten de zege op zak had. Met dank aan Radomir Simunek jr. De jonge Tsjech van Palmans maakte al in de eerste ronde het verschil met een verschroeiende versnelling. 'Hij vroeg me op het asfalt om over te pakken, maar dan paste ik toch even', aldus Nys.

'Niet om tactische redenen, maar omdat ik gewoon niet beter kon. Wie op een snel parcours als Diegem het hele peloton uit het wiel rijdt, die gaat echt héél rap hoor.'

De inspanning van Simunek was wel mooi meegenomen voor Nys. Na twee ronden reed de rest al op twintig seconden, halfkoers bedroeg het verschil al bijna een minuut. Het pelotonnetje Fidea's in de achtergrond had geen verhaal. 'Ik voelde wel dat het tempo van Radomir elke ronde iets lager lag', zei Nys. 'Dus ik dacht dat ik hem wel nog kon vloeren met een versnelling in de laatste ronde.'

Dat bleek uiteindelijk niet meer nodig. Simunek ging in de zesde ronde immers onderuit op het asfalt, en verloor direct vijftien seconden. 'Zonde, maar het was mijn eigen fout', zei de Tsjech. 'Ik kwam gewoon veel te snel die bocht in; de duisternis had daar niks mee te maken. Maar kom, ik ben tevreden met die tweede plaats. Verliezen van Nys is geen schande.'

 Bert Heyvaert

niels albert_800x533


staf scheirlinkx_800x533

erwin vervecken_800x533
tom van noppne_800x533
Eddy Wally was ook van de partij en voelde zich happy, toen hij zag dat ik een fototje wou nemen duimde hij!

eddy wally_800x533

13:49 Gepost door Marcel |  Facebook