13-04-08

Kasteel Coloma in St-Pieters Leeuw

DSC04540_800x533
Het park van Coloma is een ruime, goed onderhouden groene long in een verstedelijkt gebied: het is een gezellig wandelpark voor de bewoners van belangrijke woonkernen in Sint-Pieters-Leeuw.
De rozentuin van Coloma is ook een etalage waarin het beste van onze eigen rozencultuur wordt getoond, maar waarin evenveel aandacht gaat naar rozen uit andere landen. De rozentuin geeft stimulansen aan de sector van de rozenteelt en biedt de mogelijkheid om diverse aspecten van die teelt systematisch en wetenschappelijk te onderzoeken.
Park en rozentuin vervullen een recreatieve en educatieve rol die de grenzen van gemeente en regio ver overstijgt, wat blijkt uit het elk jaar stijgend aantal bezoekers, toeristen zowel als vaklui, uit heel Europa en van overzee.
De samenwerking op vele vlakken tussen de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, eigenaar van het kasteel, en de Vlaamse overheid, eigenaar van park en rozentuin, is een voorbeeld van wat het Bruegelproject wil bereiken wanneer het stelt dat 'muurtjes' tussen diensten en overheden moeten gesloopt worden.

aaa_800x175_700x153
coloma_623

10:34 Gepost door Marcel |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.