29-05-08

De Ronde van Belgie door het Pajottenland

Vandaag reden de renners van Eeklo naar Tienen. Hierbij werd ook het Pajottenland aangedaan met de beklimming van de Congoberg in Vollezele met op de voorposten Stijn Devolder en Sven Nys (foto 2). Pajotter en gouwgenoot Jurgen Roelandts(uitsnijding) werd 5de en 1ste Belg in deze rit.

DSC05766_800x533


DEVOLDER NYS_800x533
Zelfs de paarden hebben oog voor de koers.

PAARD_800x533

18:00 Gepost door Marcel |  Facebook

23-05-08

ANDERLECHT - Vrachtwagen Net Brussel brandt uit

230520208_vrachtwagenbrand_Persinfo_Editiepajot

Een brandende vrachtwagen van afvalverwerkingsbedrijf Net Brussel heeft vrijdagmiddag voor heel wat verkeershinder gezorgde op de Brusselse buitenring. Voor de bluswerken moesten twee rijstroken worden afgesloten en ook de auto’s op de oprit Dilbeek en afrit Anderlecht moesten over één rijstrook in plaats van twee. Daardoor ontstond een file van zowat twintig kilometer vanaf Strombeek. De inzittenden van de vrachtwagen konden tijdig het voertuig verlaten en raakten niet gewond, maar blussen had geen zin meer. De brandweer van Brussel had heel wat moeite om het vuur volledig te doven en moest versterking vragen aan brandweer Asse voor extra bluswater. De vrachtwagen brandde volledig uit. Het duurde tot 14.30 uur voor de weg volledig was vrijgemaakt. (Kor Caenepeel/Persinfo).

18:48 Gepost door Marcel |  Facebook

22-05-08

Op bedevaart te paard naar Halle

ingrid_3_2
De meeste bedevaarders komen te voet, met de fiets of met de wagen naar Halle. Een twintigtal paardenliefhebbers uit het Pajottenland en de Denderstreek  zorgde gisteren echter voor ander spektakel. Zij zakten met hun paarden en koetsen af naar de basiliek waar ze gedwee onder de wijwaterkwispel van de pastoor van dienst passeerden en zelfs nog een rondje rond de basiliek afwerkten. Aan de wieg van deze paardenbedevaart naar Halle stond een tiental jaar geleden bouwondernemer en verwoed paardenliefhebber Willy Naessens. De paardenbedevaart vertrok gisteren vanuit Gooik en maakte een omweg langs mooie hoekjes van het Pajottenland.

21:51 Gepost door Marcel |  Facebook

19-05-08

MET GEPENSIONEERDENBOND DE EEKHOORN UIT OETINGEN NAAR PARLEMENT IN BRUSSEL

Afgelopen zaterdag 17 mei nodigde Nicky Bellemans "het jongste bestuurslid van gepensioneerdenbond van Alfons Willems " DE EEKHOORN " haar leden uit voor een bezoek aan het Federaal Parlement. Niet minder dan 70 leden verzamelde s'morgens aan de bus voor dit bezoek. Tijdens de reis naar Brussel deed Nicky Bellemans de agenda van de dag uitgebreid uit de doeken.
Terplaatse aangekomen we verwelkomd door Open VLD Kamerlid Luk Van Biesen, de baas van Nicky. Nadien werden de diverse vergaderzalen waaronder de Senaat en het Federaal Parlement bezocht. Elke gepensioneerde mocht zich in dit indrukwekkende gestoelte eens bestuurder van Belgie voelen.
Na dit bezoek volgde een goedverzorgd wolkingdiner.
Alvorens afscheid te nemen van onze sympathieke gids Luc Van Biesen werd er nog een familiefoto genomen op de trappen van dit indrukwekkende gebouw waar ook de foto van de nieuwe regering op de gevoelige paat werd vastgelegd.
Een gezellige familiedag dag werd afgesloten met een bezoek aan Het Brouwershuis op de Grote Markt van Brussel.
BEZOEK PARLEMENT BRUSSEL_800x533

A PAGINA_800x533

AA PAGINA_800x533

13:36 Gepost door Marcel |  Facebook

16-05-08

3e Ronde van Strijland en slotapotheose sportacademie

rv strijland_800x258
Op zondag 25/5/08 zal de sportacademie 2007-2008 (naschoolse sport op
vrijdag) feestelijk worden afgesloten met de 3e Ronde van Strijland en een
slotapotheose met talrijke randanimatie, zoals een klimmuur en
springkasteel. Ook zullen er initiaties veldvoetbal en hoogspringen worden
gegeven. Alle activiteiten situeren zich rond het gemeentelijk sportcentrum
Koornmolen, Processiestraat 15 te 1755 Gooik van 13.00-17.00 uur. De
slotapotheose is toegankelijk voor jongens en meisjes van 6-16 jaar en de
Ronde van Strijland (wielerwedstrijd) is toegankelijk voor jongens en
meisjes van 8-16 jaar met eigen fiets en helm. Voor de Ronde van Strijland
dient men vooraf uiterlijk tegen 20 mei 2008 in te schrijven via de
sportdienst op het nummer 02/532.14.02 of via ann.everaet@gooik.be .
Deelname is volledig gratis.

De sportdienst doet vooral een oproep naar alle jonge fietsfanaten uit Gooik
en omliggende gemeenten. Aarzel dus niet en schrijf zoon of dochter in, het
wordt een gezellige sportnamiddag!

 

 Met vriendelijke groeten

Ann Everaet
Sportfunctionaris
Sportdienst
G.C. De Cam
Dorpsstraat 67
1755 Gooik
Tel.: 02 532 14 02
Fax: 02 532 34 08
ann.everaet@gooik.be
www.gooik.be

12:53 Gepost door Marcel |  Facebook

14-05-08

Opening condite- en dansstudio iMove in Oetingen

I MOVE OETINGEN (3)
BUITENZICHT GEBOUW
Op zaterdag 17 en zondag 18 mei nodigen Klaartje Cosijns en  Steven Glorieux uit Pepingen iedereen uit op de opening van hun nieuwe condite- en dansstudio in de Condijstraat 1 in Oetingen (Gooik) telkens van 14 tot 18u. Deze studio is gehuisvest in de vroegere Café Majeur op de Oude Plaats. (D'aa Plosh)
Er werden kosten nog moeite gespaard en het resultaat is verbluffend. Binnen in het gebouw werd er een ruime dansvloer aangelegd en het andere gedeelte van de bovenverdieping is uitgerust met 20 spiksplinternieuwe spinningbikes. Beneden vindt men het onthaal, ruime moderne douches en WC .Er is ook een ruime parking.
Tijdens dit openingsweekend zijn er gratis demonstratielessen als volgt onderverdeeld:
14u30 . 15u  kinderdans  (tot 6j)
15u  . 15u30 kinderdans (tot 12j)
15u30 . 16u  step/BBB
16u . 16u30  spining
16u30 . 17u aerobic
17u . 17u30 latin workout
Bij aankoop van een 10- of 20-lessenkaart en/of bij inschrijving voor de kinder- en tienerdans tijdens het OPENINGSWEEKEND ontvangt u 10% korting
Reden genoeg naar Oetingen af te zakken, sympathieke Klaartje en Steven zullen u graag zien komen!

Meer info: www.imovestudio.be of info@imovestudio.be

 

17:51 Gepost door Marcel |  Facebook

10-05-08

Fietsprimeur in het Pajottenland

NIEUWE BAAN IN BELLINGEN
Sinds een tijdje wordt er in de pers en op TV actie gevoerd ter verbetering van de fietspadennetwerk in het Vlaamse landsgedeelte, tot zelfs Vlaams minister van Openbare werken Hilde Crevits werd hierbij ingeschakeld. Een hondertal inspecteurs van het Agentschap Wegen en Verkeer kropen zelf op de fiets en onderzochten reeds 6.248 km fietspaden langs de gewestpaden. Zulks is blijkbaar niet in dovemansoren geklonken bij het gemeentebestuur van Pepingen. In Bellingen (deelgemeente Pepingen) werd de Nieuwe Baan (heel toepasselijke naam) vernieuwd en verbreed met een asfaltlaag en langs weerszijde voorzien van een brede groene goed zichtbare laag voor de fietsers. Deze baan verbind Bellingen met Hondzocht. Als fervent wielertoerist kan ik dit alleen maar toejuichen. Laat dit dan ook een voorbeeld (lees oproep) zijn voor alle andere Pajotse en Vlaamse gemeenten in het omliggende want vele fietspaden laten nog te wensen over en verplichten ons, door de arbarmeijke staat op sommige plaatsen op de baan te fietsen waar men normaal niet mag, met alle gevolgen van dien!

01:20 Gepost door Marcel |  Facebook