19-05-08

MET GEPENSIONEERDENBOND DE EEKHOORN UIT OETINGEN NAAR PARLEMENT IN BRUSSEL

Afgelopen zaterdag 17 mei nodigde Nicky Bellemans "het jongste bestuurslid van gepensioneerdenbond van Alfons Willems " DE EEKHOORN " haar leden uit voor een bezoek aan het Federaal Parlement. Niet minder dan 70 leden verzamelde s'morgens aan de bus voor dit bezoek. Tijdens de reis naar Brussel deed Nicky Bellemans de agenda van de dag uitgebreid uit de doeken.
Terplaatse aangekomen we verwelkomd door Open VLD Kamerlid Luk Van Biesen, de baas van Nicky. Nadien werden de diverse vergaderzalen waaronder de Senaat en het Federaal Parlement bezocht. Elke gepensioneerde mocht zich in dit indrukwekkende gestoelte eens bestuurder van Belgie voelen.
Na dit bezoek volgde een goedverzorgd wolkingdiner.
Alvorens afscheid te nemen van onze sympathieke gids Luc Van Biesen werd er nog een familiefoto genomen op de trappen van dit indrukwekkende gebouw waar ook de foto van de nieuwe regering op de gevoelige paat werd vastgelegd.
Een gezellige familiedag dag werd afgesloten met een bezoek aan Het Brouwershuis op de Grote Markt van Brussel.
BEZOEK PARLEMENT BRUSSEL_800x533

A PAGINA_800x533

AA PAGINA_800x533

13:36 Gepost door Marcel |  Facebook

16-05-08

3e Ronde van Strijland en slotapotheose sportacademie

rv strijland_800x258
Op zondag 25/5/08 zal de sportacademie 2007-2008 (naschoolse sport op
vrijdag) feestelijk worden afgesloten met de 3e Ronde van Strijland en een
slotapotheose met talrijke randanimatie, zoals een klimmuur en
springkasteel. Ook zullen er initiaties veldvoetbal en hoogspringen worden
gegeven. Alle activiteiten situeren zich rond het gemeentelijk sportcentrum
Koornmolen, Processiestraat 15 te 1755 Gooik van 13.00-17.00 uur. De
slotapotheose is toegankelijk voor jongens en meisjes van 6-16 jaar en de
Ronde van Strijland (wielerwedstrijd) is toegankelijk voor jongens en
meisjes van 8-16 jaar met eigen fiets en helm. Voor de Ronde van Strijland
dient men vooraf uiterlijk tegen 20 mei 2008 in te schrijven via de
sportdienst op het nummer 02/532.14.02 of via ann.everaet@gooik.be .
Deelname is volledig gratis.

De sportdienst doet vooral een oproep naar alle jonge fietsfanaten uit Gooik
en omliggende gemeenten. Aarzel dus niet en schrijf zoon of dochter in, het
wordt een gezellige sportnamiddag!

 

 Met vriendelijke groeten

Ann Everaet
Sportfunctionaris
Sportdienst
G.C. De Cam
Dorpsstraat 67
1755 Gooik
Tel.: 02 532 14 02
Fax: 02 532 34 08
ann.everaet@gooik.be
www.gooik.be

12:53 Gepost door Marcel |  Facebook

14-05-08

Opening condite- en dansstudio iMove in Oetingen

I MOVE OETINGEN (3)
BUITENZICHT GEBOUW
Op zaterdag 17 en zondag 18 mei nodigen Klaartje Cosijns en  Steven Glorieux uit Pepingen iedereen uit op de opening van hun nieuwe condite- en dansstudio in de Condijstraat 1 in Oetingen (Gooik) telkens van 14 tot 18u. Deze studio is gehuisvest in de vroegere Café Majeur op de Oude Plaats. (D'aa Plosh)
Er werden kosten nog moeite gespaard en het resultaat is verbluffend. Binnen in het gebouw werd er een ruime dansvloer aangelegd en het andere gedeelte van de bovenverdieping is uitgerust met 20 spiksplinternieuwe spinningbikes. Beneden vindt men het onthaal, ruime moderne douches en WC .Er is ook een ruime parking.
Tijdens dit openingsweekend zijn er gratis demonstratielessen als volgt onderverdeeld:
14u30 . 15u  kinderdans  (tot 6j)
15u  . 15u30 kinderdans (tot 12j)
15u30 . 16u  step/BBB
16u . 16u30  spining
16u30 . 17u aerobic
17u . 17u30 latin workout
Bij aankoop van een 10- of 20-lessenkaart en/of bij inschrijving voor de kinder- en tienerdans tijdens het OPENINGSWEEKEND ontvangt u 10% korting
Reden genoeg naar Oetingen af te zakken, sympathieke Klaartje en Steven zullen u graag zien komen!

Meer info: www.imovestudio.be of info@imovestudio.be

 

17:51 Gepost door Marcel |  Facebook

10-05-08

Fietsprimeur in het Pajottenland

NIEUWE BAAN IN BELLINGEN
Sinds een tijdje wordt er in de pers en op TV actie gevoerd ter verbetering van de fietspadennetwerk in het Vlaamse landsgedeelte, tot zelfs Vlaams minister van Openbare werken Hilde Crevits werd hierbij ingeschakeld. Een hondertal inspecteurs van het Agentschap Wegen en Verkeer kropen zelf op de fiets en onderzochten reeds 6.248 km fietspaden langs de gewestpaden. Zulks is blijkbaar niet in dovemansoren geklonken bij het gemeentebestuur van Pepingen. In Bellingen (deelgemeente Pepingen) werd de Nieuwe Baan (heel toepasselijke naam) vernieuwd en verbreed met een asfaltlaag en langs weerszijde voorzien van een brede groene goed zichtbare laag voor de fietsers. Deze baan verbind Bellingen met Hondzocht. Als fervent wielertoerist kan ik dit alleen maar toejuichen. Laat dit dan ook een voorbeeld (lees oproep) zijn voor alle andere Pajotse en Vlaamse gemeenten in het omliggende want vele fietspaden laten nog te wensen over en verplichten ons, door de arbarmeijke staat op sommige plaatsen op de baan te fietsen waar men normaal niet mag, met alle gevolgen van dien!

01:20 Gepost door Marcel |  Facebook

03-05-08

Boshyacinten in Hallerbos

HALLERBOS
 

Het Hallerbos is zeer bijzonder omdat er op dit tijdstip hele velden van boshyacinten, daslook en lelietjes van Dalen in bloei staan. Het hele bos geurt heerlijk en het aanblik is prachtig. Toen ik deze middag ging foto's was het er een drukte van jewelste  want de zomer is in aantocht en menig sporter kwam er de benen strekken.Helaas had ik erg moeite met de sterke contrasten tussen de lichte kleuren van de bloemen en de donkere schaduwen van het bos.

HALLERBOS (8)


A PAGINA_800x533

10:22 Gepost door Marcel |  Facebook

28-04-08

GOOIK - S.K. Oetingen draagt kampioenstitel op aan zijn overleden voorzitter Eddy De Vuyst

SK OETINGEN KAMPIOENENPLOEG

Het heeft veel moeite gekost maar Oetingen behaalde zondag de kampioenstitel in zijn reeks. Deze titel was één grote hommage aan zijn overleden voorzitter Eddy De Vuyst. Eddy stikte in een stukje voedsel tijdens de jaarwisseling op het eetfestijn ten voordele van zijn vereniging.

S.K. Oetingen was zondagnamiddag in Linkebeek gaan winnen met 0 - 4. Eens de 90 minuten voorbij en men zeker was van de overwinning werd er enkele minuten stilte gehouden door de voltallige spelersgroep met de gedachten bij Eddy De Vuyst, van rilmomenten gesproken. Zijn echtgenote zoon en broer waren ook aanwezig voor de cruciale match. Er was dan ook niets aan het toeval overgelaten want de spelersgroep had zich getooid met een T-shirt waarop te lezen stond ' OETINGEN KAMPIOEN, EEN VUIST VOOR EDDY DE VUYST'. Een hommage met stijl! Door het feestgedruis was er zondagavond aan hun clublokaal ' Het Vijfde Wiel 'geen doorkomen aan want de kampioenstitel was binnen en het was 25 jaar geleden dat men dit in Oetingen nog mocht meemaken. Een dikke proficiat aan de spelers en bestuur van S.K. Oetingen.

20:58 Gepost door Marcel |  Facebook

27-04-08

Boven op de Citadel van Namen

De Citadel van Namen is één van de mooiste plekjes in ons Belgenland. Boven op de Citadel krijgt men dan ook een enorm vergezicht van de Maas. Deze toeristische trekpleister is dan ook fel gegeerd door wandelaars en wielertoeristen. Deze site bezit vele historische achtergronden , er is van alles te bezichtigen gaan van historische gebouwen en gangen tot een uitgestrekt park, een heuse groene long die over de hoofdstad van Wallonië uitkijkt.

AAPAGINA


 


AAPAGINA. B

AAPAGINA. BC

AAPAGINA. BCD

03:52 Gepost door Marcel |  Facebook