25-02-08

LEEUW VAN WATERLOO

leeuw waterloo

14:16 Gepost door Marcel |  Facebook

15-02-08

BERNARD HINAULT "het ontembare monster"

15u39, vecquée, sneeuwbui hinault_800x546
Maandag 18 februari zendt Canvas om 22u10 in de reeks BelgaSport de aflevering Bernard Hinault, het ontembare monster uit.

Aflevering 6: Bernard Hinault, Het Ontembare Monster (uitzending 18/02/2008)

 Luik-Bastenaken-Luik van 1980 is wellicht de meest dramatische voorjaarsklassieker aller tijden. Toen de renners 's morgens uit Luik vertrokken, leek er weinig aan de hand: er vielen wat regendruppels uit de grijze lucht en de matige noordoostenwind trok aan. Tot het weer na dertig kilometer dramatisch omsloeg en Luik-Bastenaken-Luik de allure van een overlevingstocht kreeg. Bernard Hinault, de uitgesproken patron van het peloton, greep de ongewone omstandigheden (sneeuw, gure zijwind) aan om zich de legende in te rijden. Met nog ruim tachtig kilometer te gaan liet hij zijn laatste metgezellen in de steek en richtte, aldus toenmalig Raleigh-ploegleider Peter Post, een ware slachtpartij aan. Slechts eenentwintig renners haalden de finish. Hennie Kuiper, de nummer twee, had bijna tien minuten achterstand op de ontketende Fransman. Kuiper: 'Die dag greep Hinault zijn tegenstanders zo bij de keel dat aan het einde iedereen op sterven na dood was.'

 

Luik-Bastenaken-Luik was voor Hinault nog maar de aanhef van wat een memorabel seizoen moest worden. Hij wou niet alleen in één jaar Giro en Tour winnen, maar zich in eigen land ook tot wereldkampioen laten kronen. Aangezien Hinault zich nog nooit op zelfoverschatting had laten betrappen, kon de tegenstand niet anders dan berusten. Maar, was hij in de Ardennen nog meester over de elementen, in de Tour werd Hinault plots met zijn eigen feilbaarheid geconfronteerd. Na een week, gedomineerd door tegenwind en slagregens, dwong een hardnekkige tendinitis het ontembare monster tot opgave. Als een dief in de nacht verdween gele trui Hinault uit de Tourkaravaan. Ploegleider Cyrille Guimard: 'Voor het eerst in zijn carrière verloor Bernard de controle over de omstandigheden, waardoor zijn legendarisch zelfvertrouwen verkruimelde.'

 

'Belga Sport' reconstrueert het annus memorabilis van een onverzettelijke Breton die genadeloos was voor tegenstanders, maar er ook niet voor terug deinsde als stakingsleider van het peloton op te treden wanneer renners door hebzuchtige organisatoren om de tuin waren geleid.

 

Een documentaire van Guillaume Graux en Luc Kempen.

20:05 Gepost door Marcel |  Facebook

14-02-08

GENK, een uitgelezen fietsparadijs

A PAGINA

Maandag ben ik met collega-biker Patrick "een fanatiek fietser " gaan mountainbiken in het Genkse. Wi hadden gekozen voor het uitgepijlde Blosoparcours. Het werd een meevaller van formaat, goed weer en een ideaal bosrijk parcours met toffe singeltracs. Wie beweert dat het ginder in Limburg plat is komt bedrogen uit want op sommige plaatsen waande ik mij een beetje in de Ardennen, m.a.w. een traject om tijdens de zomermaanden eens over te doen. Een kleine tegenvaller was de bewegwijzering, maar af en toe eens zoeken is ook tof en betekende voor mij een adempauze. Wat mij vooral ook opviel was de netheid. Geen enkel blikje of papiertje te bespeuren en zeker geen sluikstorten , een echte propaganda voor Limburg! Na 40 km te hebben gereden en nog een drankje te hebben genuttigd zetten we de fietsen op de trekhaak en keerden we met een aangenaam gevoel naar het Pajottenland terug.

 

10:19 Gepost door Marcel |  Facebook

08-02-08

Nieuwpoortse lentetaferelen aan de havengeul

Vandaag had ik een dagje vrij en ben ik met echtgenote en hondje naar de kust getrokken, naar Nieuwpoort mijn uitverkoren kuststad.

Aan de havengeul kon ik deze prachtige beelden maken van zeemeeuwen op zoek naar voedsel en dit op 8 februari. Veel volk , 8° en een stralende blauwe zon en geen zuchtje wind maakte er een prachtige dag van. Wat kan een mens nog meer wensen ver weg van de files!

A BEELD

B BEELD
AAABEELD

CC BEELD
C BEELD

20:06 Gepost door Marcel |  Facebook

03-02-08

CYCLNGMARATHON in LENNIK

AAA PAGINA
 

Zaterdagnamiddag zijn we met onze club DE BIKESLIPPERS gaan spinningbiken voor het goede doel in de sporthal Jo Baetens in Lennik. Vele tientallen mannen en vrouwen reden zich het hart uit het lijf voor dit goede doel.  Het Fithuis samen met de VZW Inspiratiepunt Bert gaven opnieuw een cyclingmarathon in  de sporthal Jo Baetens, deze ging van start  om 12 u. en liep door tot middernacht. Tijdens deze editie waren er 150 fietsen beschikbaar wat het totaal aantal fietsuren op 1800 bracht. “De opbrengst gaat integraal naar de strijd tegen MUCO”, aldus Peter Couvent van het Fithuis. 

Speciale gast die dag was acteur Filip Peeters (onderste foto rechts in de uitsnijding), van 16 tot 17 u. reed hij de ziel uit zijn lijf voor het goede doel. Filip Peeters kwam de laatste maanden regelmatig in het Fithuis trainen. Het is namelijk zo dat deze acteur voor een nieuwe rol in een film (De Loft) 20 kg moest vermageren. Door intensief oefenen in het Fithuis waren deze kilo’s dan ook vlug verdwenen.Ook de burgemeester van Gooik Michel Doomst was samen met zijn gemeentesecretaris het project komen ondersteunen (onderste foto links). Het werd een spetterende sportieve namiddag.

Meer info: CYCLINGMARATHON

17:23 Gepost door Marcel |  Facebook

23-01-08

VELLOFOLLIES IN KORTRIJK

VELLO FOLIES KORTRIJK

Afgelopen zaterdag zijn we met een paar fietsvrienden naar Kortrijk geweest met de Expo als doel. Voor een fiestfanaat was dit een prachtige ervaring. Van spinnngbike tot nieuwe fietsen, fietstrial en MBX-koersen. Werkelijk de moeite waard, tot zelfs Jean-Marie Pfaff was er aanwezig.AA APGINA

 AA APGINA.jpg 1


AA APGINA.jpg 1.jpg 1


AA APGINA.jpg 1.jpg 2


AA APGINA.jpg 1.jpg 3

02:34 Gepost door Marcel |  Facebook

13-01-08

Sympathieke medebloggers ontdekt in een wielermagazine

Fred Rompelberg_800x493

Toen ik dit weekend mjn wielermagazine van de Vlaamse Wielrijder & Biker aan het inkijken was ontdekte ik 2 sympathieke en sportieve medebloggers Chris en Omer van http://teamblue2.skynetblogs.be op een van de foto's als medewerker van Fred Rompelberg (geel icoontje) in het Spaanse Mallorca. Als dit geen ontdekking was. Regelmatig posten zij berichtjes van dit fietseiland op hun blog. Hopelijk krijgen we dit jaar opnieuw zulke mooie reportages. Doen Chris!!!!

Proficiat en prettig fietsjaar Chris en Omer!

Marcel

10:17 Gepost door Marcel |  Facebook